Bitcoin kopen met Bitonic?

Bitonic uitleg

Bitcoin kopen of verkopen met Bitonic.nl
Bitcoin kopen of verkopen met Bitonic.nl

Bitcoin kopen met Bitonic

Bij Bitonic koop je uitsluitend Bitcoin. Bitonic is de goedkoopste aanbieder van Bitcoins, alleen bij een crypto exchange zoals eToro, Libertex of Bitvavo kun je goedkoper Bitcoins kopen doordat je geen netwerk kosten betaald.

1. Ga naar de Bitonic website
Bitcons kopen via Bitcoin, en vooral ook verkopen via Bitonic is makkelijk en komt met een handige spoed verkoop service. Ga naar www.bitonic.nl door op onderstaande knop ‘Bitonic website’ te drukken.

2. Vul in hoeveel Bitcoin je wilt kopen
Vul of in euro’s of in Bitcons in hoveel Bitcoin je wilt kopen. De Bitcoin prijs schommelt terwijl je bezig bent met het bedrag in te vullen, het bedrag verandert mee op je scherm. Het is niet nodig om een hele Bitcoin te kopen, minder dan bijvoorbeeld 0,01 Bitcoin (€ 550) is ook mogelijk.

Klik vervolgens op Bitcoin kopen, er komt nu aan de rechterzijde een scherm tevoorschijn met 5 velden: Uw bitcoinadres, Uw e-mailadres, Betaalmethode en Rekeningnummer.

3. Beschik je al over een Bitcoin adres / wallet?
Nog niet? Kies dan eerst een Bitcoin wallet zodat je over een Bitcoin ontvangstadres beschikt.
Heb je al een Bitcoin wallet? Dan ga je door naar de volgende stap.

4. Vul je Bitcoin adres in
Vul in het eerste vel je Bitcoin ontvangstadres in. Het Bitcoin adres kopieer je uit je Bitcoin wallet. Wanneer je het adres plakt, dubbel check dan nog even de voorste en achterste paar karakters. Het is overigens ook mogelijk om een Bitcoin adres van een wallet van een exchange zoals Binance te gebruiken.

Controleer je Bitcoin adres door de eerste en laatste letters en cijfers van je adres met je wallet adres te vergelijken. Anders worden je Bitcoins naar iemand anders verzonden en ben je je geld kwijt.

5. Vul je e-mailadres in
Dit is toch wel belangrijk om de status van je Bitcoin bestelling te volgen. Je ontvangt een bevestigingsmail en nog een email update wanneer de Bitcoins verzonden zijn. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan kun je altijd de email terugvinden, ook voor de belasting aangifte wel zo handig.

6. Kies een betaalmethode
Kies vervolgens een betaalmethode. Nederlandse klanten kiezen voor  betalen met iDeal en Belgische klanten kiezen voor Bancontact.

7. Verificatie van je bankrekening
Je hebt nu dus een aankoopbedrag, je Bitcoin adres en je e-mailadres ingevuld. De volgende stap is je bankrekening invullen, maar deze moet je tegenwoordig wel eenmalig verifiëren.

De eenmalige verificatie kun je doen door via een iDEAL betaling een bedrag van 1 eurocent naar Bitonic over te maken. Let er goed op dat je de omschrijving van Bitonic goed invult.

Is de betaling succesvol? Dan is je bankrekeningnummer geverifieerd. Je kunt met deze bankrekening in het vervolg snel Bitcoin aankopen doen, je rekeningnummer wordt namelijk voor toekomstige betalingen opgeslagen.

7.1 Na een succesvol afgeronde verificatie doorloop je de volgende stappen:

  • Vul het geverifieerde bankrekeningnummer in.
  • Accepteer de voorwaarden.
  • Rond de betaling af door op de knop ‘Bitcoin kopen’ te klikken.
  • Het betaalproces opent in een nieuw scherm.
  • Reken je bestelling af met iDEAL.

Let op: Het ontvangen van je Bitcoins kan afhankelijk van de drukte op de blockchain enkele minuten tot enkele uren duren. Hier is helaas weinig aan te doen, omdat de transactie meerdere keren moet worden geverifieerd, voordat deze naar jouw persoonlijke wallet worden gestuurd.

8. Verificatie van je identiteit
Na de bankrekening verificatie is het mogelijk dat je niet meteen kunt afrekenen met iDeal. Dat komt doordat je eerst je identiteit moet verifiëren, een vereiste van de DNB.

De identiteitscontrole kan of heel soepel verlopen of heel stroefjes. De ervaring leert dat digibeten er maar moeilijk doorheen komen. Meestal komt dat door een klein gegeven dat over het hoofd gezien wordt. We helpen je graag met de verificatie te voltooien, de klantenservice van Bitonic is zeer behulpzaam, aarzel niet om Bitonic te bellen!

Je kunt kiezen tussen persoonlijk en zakelijk verifiëren. Beide komt op hetzelfde neer. Met een zakelijke verificatie wordt je doorverwezen naar bl3p.eu, BL3P is de internationale exchange van Bitonic. Uiteraard gaan we door met persoonlijke verificatie.

Je gaat nu je identiteitsbewijs verifiëren. Open de Android app of Apple app en scan de barcode op de website van Bitonic. Vervolgens houdt je met je duim en wijsvinger je identiteitsbewijs plat op een vlak oppervlak zoals een tafel en scan je met de app je paspoort, ID of rijbewijs.

De scan wordt op werkdagen doorgaans binnen 2 uur goedgekeurd. Zodra de verificatie is voltooid, kun je de bitcoin bestelling voltooien met een iDeal betaling, je ontvangt hierover een e-mail.

Je eerst Bitcoin aankoop is een succes!
Na aankoop kun je op de aankoop overzichtspagina de status van je bestelling live volgen. De link naar deze pagina vindt je terug in de e-mail bevestiging van Bitonic.

Koop nu direct Bitcoin met iDeal

Kies voor een Nederlandse Bitcoin broker

Hulp nodig? Bekijk dan de reviews van de bitcoin verkopers voor een handleiding of video instructie.

Een crypto wallet is essentieel

Meer weten over bitcoin veilig bewaren?

Software en hardware wallets zijn de sleutel tot succes met crypto beleggingen. Om voor langere tijd crypto munten te bewaren, gebruik je bij uitstek een crypto hardware wallet. Sommige crypto tokens zijn alleen toegankelijk via web applicaties en die gebruiken vaak een web of software wallet. Lees hier meer over crypto wallets en beveiliging.

Een hardware wallet rechtstreeks bij de fabrikant kopen is de veiligste manier. Het is onveilig om hardware wallets van andere mensen te kopen, vooral van onbekenden. Een hardware wallet van een producent moet eerst zelf ingesteld worden.