TradingView Pro is essentieel voor crypto beleggers

Tradingview is het allround charting platform voor beginners en gevorderde. Zonder tradingview wordt je geen crypto belegger!

Dit kun je allemaal met TradingView:

 • Duidelijke en instelbare en bovendien op te slaan grafieken
 • Prettig te gebruiken platform
 • Alle mogelijke indicatoren
 • Netwerken met andere traders en handelsideeën delen
 • Handelsnieuws
 • Scanner
 • Alerts voor bijvoorbeeld prijs niveaus
 • Makkelijk te configureren

Introductie

TradingView.com is een webgebaseerd charting pakket en sociaal handelsnetwerk. Opgericht door de makers van de charting software MultiCharts, streeft TradingView ernaar om alle functionaliteit van een premium desktop chartsuite te bieden, met de snelheid en draagbaarheid van een webgebaseerd platform. Bovendien maakt de brede TradingView community het gemakkelijk om handelsideeën, indicatoren en geautomatiseerde handelsstrategieën te delen en te vinden.

4 soorten TradingView accounts

TradingView heeft vier unieke accountniveaus:
● Gratis
● Pro
● Pro+
● Premium

Afhankelijk van iemands handels-/beleggingsstijl, kan een bepaald plan op jouw behoeften worden afgestemd. De informele belegger die koopt en houdt, zal bijvoorbeeld meer dan prima zijn met de gratis versie, aangezien TradingView gratis uitgebreide functionaliteit aanbiedt. Wil je nou je grafieken opslaan en prijs alerts of fibonacci niveau alerts instellen, dan moet je daarvoor betalen met een pro of premium tradingview account.

Verschil gratis en pro, pro+ en premium tradingview

De verschillen tussen TradingView Free en de betaalde opties zijn niet zo dramatisch als men zou denken. In één oogopslag krijgen gratis leden de meeste functionaliteit van TradingView aangeboden. De meeste swingtraders en investeerders zouden niets missen dat de betaalde plannen bieden, terwijl een hyperactieve daghandelaar misschien niet in staat is om met hun stijl te handelen zonder een betaald plan. Dingen zoals beperkte grafieken per lay-out, beperkte indicatoren per grafiek, gebrek aan uitgebreide handelsurengegevens, langzamere gegevensstroom en een hele reeks andere gehandicapte functies zijn wat het gratis plan tegenhoudt.

Tradingview abonnementen vergelijken

De verschillende betaalde niveaus van TradingView lijken qua functies erg op elkaar, de voordelen die een gebruiker krijgt door een niveau hoger te gaan, zijn meestal verbeterde kernfuncties. Als je bijvoorbeeld van Pro+ naar Premium overstapt, ga je van vier grafieken per lay-out naar acht, en van 10 indicatoren per grafiek, naar 25. Sommige functies zijn echter exclusief voor bepaalde abonnementen, zoals sms-waarschuwingen, die exclusief beschikbaar zijn voor Premium leden.

Meestal ga je upgraden voor specifieke functies en een algemene toename van de huidige aangeboden functies. Met een betaald account ben je niet meer beperkt tot drie indicatoren, en hoef je er niet één te verwijderen elke keer dat je een vierde indicator wilt.

Over het algemeen, als TradingView je belangrijkste charting software is en je tussen de €100 en €500 per jaar kunt uitgeven om je trading-workflow te versnellen, de functionaliteit uit te breiden naar bijvoorbeeld alerts of charts opslaan en over het algemeen niet worden beperkt door een gebrek aan informatie om goede trading beslissingen te maken, dan zijn de betaalde plannen absoluut de moeite waard.

Als je echter een nieuwe handelaar bent met een klein account, is de beslissing niet zo eenvoudig. Het hangt echt af van het type persoon dat je bent en hoeveel geld je verdient met je hoofdinkomen. Als je behoorlijk goed geld verdient en een paar honderd dollar niet veel kost om een ​​nieuwe hobby en investeringsmogelijkheid aan te vullen, ga er dan voor. Je hebt de afgelopen maand waarschijnlijk zoveel uitgegeven aan uit eten gaan. Omgekeerd merk ik dat de meeste handelaren met kleine accounts de neiging hebben om niet in de beste financiële situatie te verkeren. Vaak kan het geld dat voor een betaald abonnement wordt gebruikt, ergens anders beter worden gebruikt, of het nu op uw handelsaccount is, of om een ​​rekening te betalen. Onthoud dat TradingView niet het enige platform is en dat je dus ook een gratis TD Ameritrade of gratis Thinkorswim kunt account openen.

Hieronder vindt je een tabel waarin de vier TradingView accountniveaus worden vergeleken.

Tabel afkomstig van tradingview.com/gopro/

Belangrijke functies

De eenvoudige, strakke, snelle, webgebaseerde grafieken van TradingView zijn absoluut hun kracht. Ik moet nog een kaartpakket zien dat in de buurt komt van de gebruikerservaring die ik had bij het gebruik van TradingView charts. Ze zijn soepel bij het in- en uitzoomen, in tegenstelling tot schokkerig zoals elk ander kaartplatform dat ik heb gebruikt. Er is een onbeschrijfelijk comfort en tevredenheid bij het gebruik van een TradingView grafiek in vergelijking met elke andere grafiek. Je kunt zien dat de ontwerpers elk detail minutieus hebben uitgedacht, zoals waar elke knop zal zijn, hoe de zijbalk eruitziet, alles tot aan de animatie van het vullen van een tekstvak ziet er ontworpen uit.

Bovendien is het een van de weinige grafiekpakketten die helemaal modern aanvoelt. De meeste chart pakketten voelen aan alsof ze in 2001 zijn gemaakt, vanwege de onhandigheid en het gedateerde uiterlijk.

Technische indicatoren

TradingView biedt een brede bibliotheek met technische indicatoren die routinematig wordt aangevuld en bijgewerkt. Wat ik het leukst vind aan de indicatoren van TradingView heeft meer te maken met het platformontwerp zelf. Terwijl de meeste grafiekpakketten een enorm vervolgkeuzemenu hebben met willekeurige mappen vol indicatoren, heeft TradingView gewoon een “indicatoren”-knop die een pop-upvenster opent, zodat u door de TradingView-bibliotheek met indicatoren kunt bladeren, evenals door de gemeenschap geproduceerde indicatoren.

Nieuws

Nieuws en krantenkoppen is een gebied waar TradingView het beter zou kunnen doen, vooral op het gebied van curatie. De sectie Nieuws is gewoon een lijst met koppen met een kleine preview.

Tools zoals Money.Net hebben unieke functies, zoals het sorteren van nieuws op basis van populariteit/kliks, evenals interessante nieuwsinfographics. TradingView zou slim zijn om kennis te nemen van deze functies en vergelijkbare functies in hun eigen stijl te implementeren.

TradingView scanner

De screener van TradingView is naar mijn mening een zeer geavanceerde scanner. Het schittert waar TradingView schittert, namelijk gebruiksgemak en een bevredigende gebruikersinterface, maar het ontbreekt aan maatwerk. Er is een beperkt aantal screeningopties en veel indicatoren/fundamentele gegevens in de TradingView-infrastructuur zijn niet beschikbaar voor gebruik in de screener. Bovendien kunnen de indicatoren die zijn opgenomen, niet worden gemanipuleerd. Als u bijvoorbeeld een strategie heeft die gebruikmaakt van de 90-periode EMA en de 5-periode gemiddelde richtingsindex, zou u niet kunnen scannen naar instellingen in TradingView, in plaats daarvan zou u de dichtstbijzijnde opties moeten gebruiken, namelijk de 14-periode ADX en 100 periode EMA.

Alerts

De alerts van TradingView zijn geweldig, ze doen wat ze moeten doen en het waarschuwingssysteem maakt een breed scala aan waarschuwingstypen mogelijk. Er kunnen alerts worden gemaakt voor elke indicator of tekening. Een nadeel is dat alleen Premium-leden (hoogst betaalde niveau) sms-alerts kunnen krijgen, maar ik ben er nooit door gefaseerd geweest, elke smartphone kan e-mails op dezelfde manier behandelen als een sms, met hetzelfde meldingsgeluid, dus voor mij, het verandert niets. Een andere geweldige functie is de mogelijkheid om de frequentie van een alarm dat afgaat te regelen, in plaats van één keer af te gaan, je kunt het vijf keer instellen.

Watchlists

De watchlists van TradingView bieden niets eigens of speciaals en doen wat ze moeten doen. Ze genieten van hetzelfde fortuin als de andere middelmatige functies, die deel uitmaken van de TradingView UI. Het toevoegen van een symbool is net zo eenvoudig als het typen van het symbool en op ‘Enter’ drukken, in tegenstelling tot veel andere platforms, die de extra stap vereisen van de gebruiker die de lege ruimte invult met zijn muis voordat hij het symbool typt. Het lijkt alledaags, maar bij het invoeren van een grote lijst met symbolen tellen kleine snelkoppelingen zoals deze op, en dit is het type soepel UI-ontwerp waardoor ik dol ben op TradingView.

Pine Script

Pine Script is de eigen scripttaal van TradingView die verrassend eenvoudig te leren en snel toe te passen is, zelfs voor niet-codeerders. Hiermee kunt u strategieën backtesten en als uw makelaar beschikbaar is, deze live verhandelen. U kunt Pine Script bijvoorbeeld vertellen om elke keer te kopen wanneer de SMA van 50 dagen de SMA van 200 dagen overschrijdt, en uw positie afvlakken wanneer het omgekeerde gebeurt, met een regel tegen shorting, en de resultaten van elk activum bekijken. Natuurlijk kunnen veel complexere strategieën worden getest en gecodeerd.

Sociaal netwerk

Ik heb hier niet al te veel op ingegaan omdat het indruist tegen enkele van de meest heilige handelsfilosofieën. Sommigen beschouwen het echter als een zeer nuttig hulpmiddel voor bevestiging en het genereren van ideeën. Het sociale netwerkaspect van TradingView en handel in het algemeen is zeer controversieel. Een van de ergste dingen voor de psychologie van een handelaar kunnen sociale media zijn, vooral het type persoon dat graag nieuwe dingen probeert. Wanneer een handelaar een man ziet handelen in een aantal cryptocurrencies, een actief dat ze zelf nog nooit hebben verhandeld, een hoop geld verdienen, kan men FOMO krijgen en een aantal zeer slechte beslissingen nemen.

Dat gezegd hebbende, de functionaliteit van de sociale netwerken is geweldig. Er is een functie om de ideeën/tekeningen van andere handelaren over een specifiek activum te schakelen, leden kunnen blogs schrijven, hun opgestelde grafieken delen, enz. Hoewel dit allemaal geweldig is, denk ik niet dat het ooit een verkoopfunctie zal zijn voor TradingView, en ik denk ook niet dat ze zichzelf ooit zouden moeten bestempelen als een ‘handelend sociaal netwerk’. Handelaren zijn als groep waarschijnlijk meer tegen sociale media dan bijna alle andere.

Voor wie is TradingView?

Het gevarieerde aanbod van TradingView maakt het verteerbaar voor de meeste soorten handelaren, maar ik denk dat er onder de leden een voorkeur is voor handel op middellange termijn. Ten eerste is het gratis accountplan perfect voor de meeste beleggers en swingtraders op langere termijn die niet meer dan drie indicatoren op hun grafieken nodig hebben. Naast hen denk ik dat de algemene demografie van TradingView technisch gebaseerde swing- en intraday-swinghandelaren is. Het is onwaarschijnlijk dat te veel scalpers of op orderstroom gebaseerde handelaren zelfs de moeite nemen om TradingView te gebruiken. Een orderstroomhandelaar zal waarschijnlijk geen indicatoren gebruiken, en ze manipuleren hun grafieken ook niet veel, dus zijn ze meestal beter af met het gebruik van de grafieken binnen hun handelsplatform.

Voor- en nadelen TradingView

Voordelen:

 • Soepelste grafieken die ik ooit heb gebruikt
  ● Geweldig gratis abonnement
  ● Bibliotheek met door de gemeenschap geproduceerde indicatoren
  ● Eigen, gemakkelijk te leren, scripttaal (Pine Script)
  ● Geweldige tool voor backtesting
  ● Enorme hoeveelheid functionaliteit in één kaartpakket

Nadelen:

 • Geen niveau 2-gegevens (DOM is beschikbaar als u een CQG-account hebt)
  ● Zeer beperkte ondersteuning van makelaars

Conclusie

Tradingview is essentieel en één van de meest geavanceerde supporting software voor startende beleggers en handelaren. Je krijgt teveel waar voor je geld!

VERGELIJK GRATISPROPRO+PREMIUM
Elke 2 jaar gefactureerdGratis$ 9,95 US /mnd$ 19,95 US / maand$39.95 US /mnd
Elk jaar gefactureerdGratis$ 12,95 US / maand$24.95 US /mnd$ 49,95 US / maand
Elke maand gefactureerdGratis$ 14,95 US / maand$29.95 US /mnd$59.95 US /mnd
 
Grafieken per lay-out1248
Apparaten tegelijkertijd1125
Alerts11030100
Indicatoren per grafiek351025
Indicator op indicator11924
Opgeslagen chartlay-outs1510Onbeperkt
Indicatorsjablonen1OnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Verbeterde volglijsten1OnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Klantenservice NormaalSnelPrioriteit
Geen schema gevonden.