Download BLOX voor Android of Apple en gebruik voucher INTERNETBELEGGER voor 10 euro starttegoed

Satos

Satos review & ervaring

Cryptocurrency kopen & verkopen bij het best beoordeelde cryptocurrency handelsplatform van Europa? Met Satos heeft u binnen 1 minuut crypto in uw wallet!
Broker Satos
Ondersteuning Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash
Minimum storting 100 euro (inclusief BTW)
Spoedopname? Spoedopname niet beschikbaar
Stortingslimiet Geen
Opnamelimiet Geen
Aankoopkosten 1,5-2 euro
Verkoopkosten 0 euro
Contact E-mail, Telefoon, Live Chat, Twitter, Facebook, Instagram
Betaalmethodes iDeal, Bancontact

Satos review

Als je als particuliere belegger Bitcoin of andere crypto valuta wilt kopen, kies je voor een simpele bitcoin verkoper (broker) of crypto exchange (handelsbeurs). Er zijn veel crypto verkopers om te uit te kiezen, zoals je op deze pagina kunt zien. Satos valt wel op, dat komt doordat er achter het simpel ogende platform een zee aan informatie verschuilt gaat. Bekijk maar eens dit artikel uit de kennisbank van Satos over bitcoin en belasting betalen. Zoals je kunt zien, essentiële informatie voor iedereen die bitcoin of andere crypto munten gaat kopen.

Het fijne van het Satos handelsplatform is de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit je crypto wallet te handelen. Deze nieuwe mogelijkheid ziet er interessant uit want je hoeft dus geen eigen crypto wallet op te zetten, alhoewel we dat wel ten strengste aanraden.

Satos bedrijf & website

Satos is een in Nederland ontwikkeld handelsplatform sinds 2013. Satos heeft een heldere en transparante website met veel handelsmogelijkheden. Er zijn echter twee kleine opmerkingen die hier gemaakt moeten worden. Allereerst was het onmogelijk om de namen van de mensen achter het initiatief te achterhalen. Welke persoonlijkheidskenmerken geven meestal vertrouwen? Daarnaast wordt bij de gegevens een kenteken vermeld. Het is niet duidelijk wat dit nummer betekent. Wij kunnen verifiëren dat dit geen KvK-registratienummer of AFM-vergunningsnummer is. Het is vermeldenswaard dat er veel positieve beoordelingen zijn, dat wekt dan toch wel weer goed vertrouwen.

Waarom Bitoin kopen via Satos?

Omdat het Satos platform een helder een simpel platform is, zonder teveel poespas.

Beschikbare crypto munten

Het aanbod crypto munten is bij Satos beperkt tot een 5-tal van de grootste coins. Waarom zo weinig? Dat heeft wellicht te maken met het feit dat Satos nog een jong bedrijf is. Om meerdere crypto munten te ondersteunen heb je een volwaardig team nodig om het onderhoud van elke wallet tijdig te doen, het opschalen van een Bitcoin bedrijf is dus niet een kwestie van opzetten en draaien maar, zoals vaak het geval is met e-commerce webshops.

Het feit dat het aanbod beperkt is, is eigenlijk alleen maar goed. Het betekent namelijk dat Satos de waarborging van het geld van klanten hoog in het vaandel heeft staan.

Verhandelbare crypto valuta:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Litecoin
  • Bitcoin Cash

Bitcoin & Crypto kopen met Satos

Het menu van de Satos website bevat zes opties. Waar “kopen”, “verkopen” en “prijs” het meest geschikt zijn voor deze sectie. In tegenstelling tot onze website staat er op de homepage van de website geen overzicht van wisselkoersen. Wie op de knop “prijs” drukt, moet eerst een keuze maken uit het beschikbare aanbod. Als je deze optie kiest, dan zie je niet de Bitcoin-prijs zoals je zou verwachten, maar een pagina waarin wordt uitgelegd hoe je tegen die prijs kunt kopen.

Ook als je kiest voor “kopen” of “verkopen”, moet je eerst de valuta selecteren waarin je wilt handelen. Pas als je klaar bent, zie je dat de huidige koers vrij laag is. Hierdoor mist het een volledig overzicht, evenals een overzicht van de veranderingen in wisselkoersen over een bepaalde periode.

Als je er eenmaal aan gewend bent, kun je doorgaan met kinderlijke eenvoud. Je kiest zelf hoeveel je wilt kopen of verkopen. Vul dan een paar simpele gegevens in (zoals e-mailadres en bankrekeningnummer). Vervolgens kun je in het volgende scherm betalen via iDeal en cryptocurrencies direct in je cryptowallet storten of overboeken vanuit je wallet. Zodra de transactie is bevestigd, ontvang je binnen enkele seconden, maximaal vijftien minuten (afhankelijk van de melding) je saldo of crypto op je account.

Satos wallet

Naast dit eenvoudige koop- en verkoopproces biedt Satos verschillende extra functies. Op deze manier kun je, als je nog geen crypto wallet hebt, er een rechtstreeks via hen aanmaken. Daarnaast biedt het wallet-informatie voor verschillende cryptocurrencies en wordt de kennisbank regelmatig aangevuld. We hoefden niet zelf contact op te nemen met de klantenservice, maar nogmaals, de recensies zijn positief en we hebben geconstateerd dat als er een negatieve opmerking is, het beoordelingsplatform naar tevredenheid wordt afgehandeld.

Satos kosten

Zoals vermeld op het handelsplatform zijn er geen transactiekosten. Sunrise is natuurlijk niets, dus Satos verdient geld aan de gehanteerde koers en de marge tussen de bied- en laatkoersen. Om met de tweede te beginnen, afhankelijk van de cryptocurrency, is de marge van 1% tot 2,5%, afhankelijk van het aantal munten dat je koopt. Met hele kleine bedragen heb je minimale kosten, maar met reguliere deals blijf je er bovenop. Het is vermeldenswaard dat de vermelde koers gedeeltelijk afhangt van hoeveel u wilt kopen of verkopen. Er is hier geen lineair verband tussen hoeveelheid en prijs.

Conclusie

Naast de paar kleine punten die we noemden, zijn er volgens ons twee verbeterpunten. De kennis over prijzen is bijvoorbeeld beperkt. De (Conversie)prijs is te zien voor de geselecteerde equivalente cryptocurrency, maar er is geen verklaring voor hoe de prijs in de loop van de tijd is veranderd.

Daarnaast is het aantal aangeboden cryptocurrencies nog beperkt. Momenteel bieden ze 5 munten aan: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Het is een beetje klein in vergelijking met andere crypto aanbieders, die tientallen en soms honderden opties bieden. Uiteraard zijn de belangrijkste cryptocurrencies aanwezig, wat de pret niet mag drukken.

Voor zover we kunnen zien, maakt de Satos een goede indruk tegen een redelijke prijs. De voor de hand liggende voordelen zijn het gemak waarmee je transacties kunt uitvoeren en de veiligheid van het toevoegen of verwijderen van uw cryptocurrencies rechtstreeks uit de portemonnee.

Degenen die hun eigen prijsonderzoek doen en beperkte investeringen doen in de grootste cryptocurrency-markt, zullen Sonos ontdekken als een efficiënte, gemakkelijke en veilige manier om cryptocurrencies te verhandelen.

Conclusie: Probeer Satos vandaag nog want het is een prettig platform om een beetje geld weg te stallen!

Satos - Bitcoins kopen met iDeal

Cryptocurrency kopen & verkopen bij het best beoordeelde cryptocurrency handelsplatform van Europa? Met Satos heeft u binnen 1 minuut crypto in uw wallet!

Applicatiecategorie: Bitcoin

Waardering redacteur:
5