Download BLOX voor Android of Apple en gebruik voucher INTERNETBELEGGER voor 10 euro starttegoed

Bux Zero

Bux Zero review & ervaring

Het motto van BUX is ‘Doe meer met je geld’. En dat klopt dan ook helemaal want je stort geld, neemt geld op en belegd zonder commissie in aandelen en crypto ETF’s. BUX ZERO is een app-only handelsplatform voor de jonge generatie.
Broker Bux Zero
Ondersteuning Bitcoin, Ethereum, Tether, Dogecoin en meer..
Minimum storting 50 euro (inclusief BTW)
Spoedopname? Spoedopname niet beschikbaar
Stortingslimiet Geen
Opnamelimiet Geen
Aankoopkosten 0 euro
Verkoopkosten 0 euro
Contact E-mail, Telefoon, Twitter, Facebook, Instagram
Betaalmethodes iDeal, Creditcard (Mastercard/VISA), Tikkie, SEPA overboeking

Bux Zero review

Steeds meer Nederlanders handelen op de financiële markten. Vooral veel jongeren hebben sinds de coronacrisis de beurs en financiële markten ontdekt. Daarom specialiseren steeds meer online brokers zich in deze doelgroep, dusdanig ook de broker BUX ZERO.

In deze BUX ZERO review geven we antwoord op vragen omtrent de gemiddelde ervaring met BUX ZERO, de voor- en nadelen, maar ook in welke instrumenten je als belegger kunt beleggen? Maar de echte vraag is of  BUX echt een verstandig alternatief biedt voor echte crypto only brokers.

BUX ZERO introductie

Sinds de oprichting in 2014 is BUX uitgegroeid tot een handels app met meer dan 500.000 investeerders in heel Europa. BUX is een jong Nederlands fintech bedrijf en online broker die de toegang tot de financiële markten aantrekkelijker wil maken voor jonge gen-x en gen-z investeerders. De mobiele broker staat onder toezicht van de Nederlandse toezichthouder op de financiële markten AFM (Autoriteit Financiële Markten). De focus van BUX is breder dan alleen crypto, je kunt namelijk ook Europese en Amerikaanse aandelen kopen en beleggen in ETF’s, Forex en indices.

Hoe werkt BUX?

BUX werkt in principe zoals elke andere mobiele crypto broker. Je kunt de respectievelijke app – BUX X of BUX Zero – rechtstreeks vanuit de App Store installeren en het proces voor het openen van een account uitvoeren, dat ook verificatie vereist. Handelen in aandelen, indices, CFD’s en ETF’s is direct mogelijk vanuit de gebruikersinterface. De gebruikersinterface wordt bediend via een horizontale navigatiebalk onderaan het scherm, waar de volgende modules te vinden zijn:  

 • Depot: Hier houdt u een overzicht van uw huidige beleggingsportefeuille. Alle open handelsposities of beleggingen worden weergegeven, met een simpele tik ziet u de actuele koersontwikkeling, actuele winst/verlies en investeringsbedrag.
 • Watchlist: Via de module “Ontdekken” gevonden investeringen, waarin u wellicht in de toekomst wilt investeren of waarvan u de prijsontwikkeling wilt volgen, kunnen aan de watchlist worden toegevoegd.
 • Ontdekken: U kunt deze module gebruiken om te zoeken naar aandelen, ETF’s of hele sectoren waarin u mogelijk wilt beleggen. Daarnaast worden voorgeselecteerde lijsten getoond, zoals de beste dividendaandelen, top 30 aandelen of andere voorselecties.
 • Inbox: Hier zie je alle notificaties en mededelingen die je van de BUX-klantenservice hebt ontvangen.

We houden van de beveiligingsmaatregel dat u een pincode kunt instellen bij het openen van de applicatie (5 cijfers) om onbevoegde toegang door andere mensen te voorkomen.

Wat kun je kopen met BUX ZERO?

Al met al omvat het aanbod van BUX ZERO momenteel meer dan 100 financiële instrumenten. Als broker biedt BUX via zijn apps BUX Zero en BUX X het type assets die de meeste nieuwkomers lokken:

 • CFD’s / Aandelen (Europese & Amerikaaanse)
 • ETF’s (Exchange Traded Funds)
 • CFD’s
 • Grondstoffen
 • Cryptovaluta.

Toch is BUX aanbod maar beperkt. Ze bieden qua grondstoffen een beperkt aanbod met allen goud, zilver en platina. Het aanbod aan ETF’s is ook nog niet denderend groot. Maar voor simpelweg Bitcoin kopen is BUX ZERO een prima app.

BUX Zero crypto kosten

Bij het onderzoeken van brokers wil je als belegger natuurlijk de goedkoopste aanbieder vinden met de laagste kosten en commissies, als app only oplossing is BUX ZERO dan bij uitstek geschikt. Bovendien biedt BUX ZERO een veilige en verzekerde infrastructuur voor jouw crypto belegging. Als app is BUX ook één van de weinige mogelijkheden, bekijk wel even de Bitvavo app want die is goedkoper en biedt een breder aanbod aan crypto munten.

Er zijn bij BUX Zero geen overnight kosten, dus je betaald niet voor het bewaren van je crypto. Bovendien wordt er geen commissie in rekening gebracht bij het openen of sluiten van posities. Hieronder vindt u de overige kosten:  

Crypto valuta Transactie kosten
Bitcoin
0,50%
Ethereum 0,55%
Litecoin 1,00%
Bitcoin Cash 0,75%
Ripple 1,00%
Minimale vergoeding 0,30 €

Storten en opnemen

Voordat je bij BUX ZERO crypto munten kunt kopen, moet je eerst geld storten via iDeal of per bank overschrijving / SEPA bankoverschrijving. Een overboeking is binnen 1-2 werkdagen verwerkt, maar tegenwoordig meestal al binnen 2 uur.

Uitcashen of uitbetalen van beëindigde handelsposities of investeringen bij BUX gebeurt in eerste instantie op de referentierekening bij ABN Amro Bank en kan via de BUX app worden aangevraagd voor overboeking naar een andere SEPA-bankrekening (uitgeschreven op dezelfde rekeninghouder ). Een uitbetaling zou binnen 2-3 dagen na de aanvraag op de bankrekening moeten staan.

Bux support: Stortingen via creditcard en iDeal zie je meteen terug in je account, maar stortingen en opnemingen via bankoverschrijving kunnen tot 5 werkdagen duren. 

Zijn er kosten voor geld storten en opnemen met BUX ZERO?

BUX rekent binnen de EU geen kosten voor stortingen en opnemingen.

Opname limiet

Heb je geen open posities, dan kun je bij BUX ZERO altijd je geld direct opnemen. Als je open posities hebt, dan kun je enkel het beschikbare saldo opnemen. Het bedrag dat je geïnvesteerd hebt en het bedrag dat gereserveerd staat kun je niet opnemen. Om je beschikbare opname bedrag te bekijk gan je naar het tablad cash, en dan voor opnames.

Stel je voor dat je €100 hebt gestort, waarvan je € 90 hebt geïnvesteerd. Hiervoor reserveert BUX €5. Het beschikbare bedrag dat je dus kunt opnemen is €5. Het minimum opname bedrag is €10, dus moet je je positie sluiten voordat je geld kunt opnemen naar je bankrekening. Toch is 10 euro een laag minimum opname bedrag!

Is er een minimum storting bedrag?

Ja, het minimale stortingsbedrag is €50. Het minimumbedrag dat je kunt traden is echter € 10.

BUX voor- en nadelen

 • Gratis geld storten en opnemen
 • Tegen lage tarieven handelen
 • Prettige en mooie handelsapp
 • Beperkt aanbod crypto munten
 • Beperkte klantenservice mogelijkheden

De BUX crypto munt

De BUX Token (BUX) is een door Binance Smart Chain aangedreven BEP20 utility-token die kan worden gebruikt op het BUX Crypto-platform om te handelen met 0% commissie en toegang te krijgen tot premiumfuncties. In de nabije toekomst wil BUX een scala aan community features verrijken zodat de token tastbare voordelen biedt op het BUX Crypto platform. Het doel is om een ​​sterke use case voor BUX te creëren en een micro-economie binnen het platform te stimuleren.

BUX is Europa’s grootste neobroker en maakt het sinds 2014 gemakkelijk en betaalbaar voor Europeanen om meer met hun geld te doen. Door de barrières op de financiële markten weg te nemen en de handelservaring te verstoren, helpen we nieuwe generaties investeerders en handelaren om ontdek de wereld van de financiële markten.

Het vlaggenschipplatform van BUX, BUX Zero, maakt commissievrij beleggen toegankelijker en stelt gebruikers in staat te investeren in de merken en bedrijven waar ze om geven. BUX Zero is momenteel beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

Het volledige assortiment BUX producten, waaronder BUX Crypto en BUX X, is beschikbaar in 25 landen in Europa. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Amsterdam, wordt ondersteund door Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital en Initial Capital.

BUX ZERO conclusie

Het Nederlandse BUX heeft zich op de Europese brokermarkt gepositioneerd als een moderne handelsapp voor hippe en actuele mensen en biedt met BUX ZERO een op maat gemaakt aanbod voor CFD-handel of beleggen op de financiële markten en crypto munten.

De nadelen van BUX ZERO is het te kleine aanbod crypto munten. Kijk dan toch ook even naar Bitvavo. Ook de klantenservice van BUX ZERO is onpersoonlijk vergeleken met andere crypto aanbieders in Nederland.

Bux Zero - Bitcoins kopen met iDeal

Het motto van BUX is 'Doe meer met je geld'. En dat klopt dan ook helemaal want je stort geld, neemt geld op en belegd zonder commissie in aandelen en crypto ETF's. BUX ZERO is een app-only handelsplatform voor de jonge generatie.

Applicatiecategorie: Bitcoin

Waardering redacteur:
5